Bryssel Turist Guide

Tecknade serier

Tecknade serier är lika med Bryssel. Tack vare den långa historia i Belgien med serietecknare och serieförfatter kan man lättast komma i kontakt med tecknade serier här. Konstgrenen har spridit sig över hela staden och man hittar den dessutom på husmurar och på metrostationer.

En promenad i Bryssel bäddar för många platser med stadsbilder, byggnader eller någon interiör som verkar vara bekant. Frågan är bara i vilken serie man har sett bilden förut. Är det Bob de Moors "Barreli´s Adventures: Bubbly Brussels? Eller kan det ha varit från en serietidning. Har man tur har man en väldigt kunnig lokalguide som kan besvara alla dina frågor. En sådan guide kan man boka på Turistkontoret i Bryssel och då får man givetvis även en rundvandring bland alla serier i staden.

I Bryssel finns även ett Tecknat Seriecenter som många felaktigt ser som ett museum. Men det är inget museum, det är istället en levande byggnad som visar massor med serier. Både gamla så som Tin Tin och Smurfarna, men det finns även nya serier från dagens tecknare.
Det är både kul och intressant att besöka detta seriecenter. Det finns många serier man inte hade en aning om att de ens existerade, men det finns även många kända serier.