Bryssel Turist Guide

Shopping i Bryssel

Bryssels blandning av olika kulturer och nationaliteter har skapat stadens shopping. Det är ett Mekka för alla shopaholics, ja även för andra som gillar att shoppa.
Det absolut hetaste stället att shoppa på i Bryssel är Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriskplein, Leon Lepage straat och Kartuizersstraat. Här hittar du det mest populära shoppingcenter i Bryssel med allt vad det innebär. Kläder och accessoarer av belgiska designers som tillexempel Martin Margiela, Christophe Coppens och Christa Reniers.
Det man främst shoppar i Belgien är olika belgiska varor såsom choklad, öl, belgisk ost, kläder, kläder med seriefigurer och så vidare. Man lär finna något man gillar då det finns något för alla.

De allra dyraste och finaste affärerna hittar man vid Waterloolaan. Det är där man finner designers som Gucci, Dior, Calvin Klein, Chanel och Delvaux. Vid sidan om hittar man internationella kedjor som MaxMara, Deschamps och Dominguez.
Är man intresserad av att gå på marknad och känner att man kan gå upp tidigt en söndag bör man absolut bege sig till stationen Zuid. Här blandas kryddor och grönsaker med klänningar och lädervaror. Här finns verkligen allt man kan tänka sig.
Är du på jakt efter några antikviteter ska du bege dig till antikmarknaden på Grote Zavelplatsen och de gatorna som ligger runt omkring. Framförallt på lördags- och söndagsmornarna. Där hittar man absolut bästa kvaliteten på sakerna.