Bryssel Turist Guide

Flandern i Belgien

I Flanderna, en av regionerna i Belgien, kan man åka oavsett vad man vill ha ut av sin vistelse. Det är området som erbjuder lugn och ro samtidigt som det finns liv och rörelse. Ett pulserande stadsliv samsas med aktiviteter för hela familjen. Det finns helt enkelt något för alla.

Då Flanderns yta endast är 33500 kvadratmeter skapar det väldigt korta avstånd mellan de olika städerna vilket gör att man enkelt kan ta sig från stad till stad. Det bäddar också för många upplevelser även fast man kanske bara stannar ett par dagar i Flandern.
I Flandern hittar man sex historiska städer. Och dessa är, Bryssel, Brygge, Gent, Leuven, Mechelen och Antwerpen. Alla städerna har ett rikt kulturarv som de gärna delar med sig av till sina gäster. Det finns massor med kyrkor och katedraler man kan besöka, museum och parker att storsa runt i och en fantastisk arkitektur vart man än vänder sig i städerna. När hungern börjar göra sig påmind finns det givetsvis mängder med restauranger som serverar riktigt god mat.

I Flandern som ligger i norra Belgien talar man nederländska.