Bryssel Turist Guide

Chokladresa till Belgien och Bryssel

Reseföretaget Big Travel anordnar resor till Bryssel som går i chokladens tecken. Resan är under 4 dagar med avreseflygplats från Köpenhamn. En av dagarna på resan läggs i Brygge, den vackra staden där även ett besök på Brygges chokladmuseum finns med på agendan.

Med hjälp av en guide som möter upp på flygplatsen får man se en hel del av Bryssels sevärdheter samtidigt som det finns en hel del tid över för att upptäcka staden på egen hand.
Resan går som sagt i chokladets tecken och ska därför upplevas med chokladen i baktanken. Man får uppleva chokladprovning i Wittamer och en hel dag läggs som sagt i den vackra staden Brygge. I Brygge finns det mängder med butiker som säljer bland annat choklad, men det finns en hel del annat att shoppa där också som till exempel spets. Brygge är känt för att producera väldigt mycket kvalitetsspets.
I Brygge besöks även ett chokladmuseum som är ganska nytt, Choco Story heter det. Och precis som namnet säger så får man veta en hel del om historien bakom chokladen.


Chokladresa till Bryssel

Den fria tiden som finns under resan kan man spendera på Sablon torget i Bryssel. Här hittar man mängder med chokladbutiker, bland annat Godica, Wittamer och Marcolini. Affärerna skapar chokladälskarens Mekka med härliga desserter och underbart god choklad.