Bryssel Turist Guide

Antwerpen i Belgien

Antwerpen är den unga och trendiga staden i Flandern. Det är här som lokalbefolkningen roar sig hela nätterna tillsammans med turisterna. Det är också i Antwerpen som musiken spelar en stor roll och befolkningen. Här njuter man verkligen av konserter och nattklubbar, vilka för övrigt håller samma klass som andra storstäder i Europa.

Vid en första anblick tycks Antwerpen vara en skitig och ganska förvirrande stad. Men faktum är att om man kommer bakom fasaderna och upptäcker det riktiga Antwerpen får man uppleve en mängd vackra skatter.
Antwerpen är dock ganska okänd för många. Man vet oftast att staden har en av de största hamnarna i Europa men det är nog också det enda. Något man däremot får lära sig under sin vistelse i Antwerpen är att Peter Paul Rubens föddes och bodde i Antwepen under sin levnadstid. Peter Paul Ruben är en av de mest berömda konstnärerna i Europa. Antwerpen är dessutom en ledande diamantstad. Man hittar också ett av de nyaste modecentra här.
Vad vi vill säga med alla dessa godbitar är att Antwerpen verkligen är en stad som är värd ett besök. Man lär vilja åka tillbaka om man en gång besökt staden.


Antwerpen i Belgien

Antwerpen har en även en hel del sevärdheter man kan besöka. Dels finns det många kyrkor som är öppna för besökare. Bland annat Vår fru katedralen som är den största krykan i Belgien. Inne i kyrkan kan man se några av Rubens mästerliga verk.
I Antwerpen finns också ett väldigt trevligt zoo som man kan strosa runt på i flera timmar. Det ligger precis vid centralstationen och är därför väldigt lätt att hitta.
För barnen finns det även en gammal lagerlokal som är ombyggd till Piraternas Ö, ett inomhusparadis för alla barn som är mellan 2 och 12 år.

Vi nämnde tidigare att Antwerpen var en diamantstad, och faktum är att 4 av världens 21 diamantbörsar faktiskt ligger i Antwepen. Dessutom finns det mer än 1500 diamanthandlare i staden.
Diamantområdet hittar man sidan om centralstationen i Antwerpen. Det är inte något speciellt vackert område med tanke på vad som säljs där, men det är ändå väldigt intressant att gå och titta och se alla diamanthandlare springa mellan börsarna och diamanthusen. För att undvika inbrott och rån i området är det väldigt hårt bevakat. Det patrullerar alltid poliser i området.
Det är värt att vara extra uppmärksam när man tänkt köpa något i diamantområdet. Allt är inte diamanter även om de glimmar väldigt vackert. För att vara säker på att det är en äkta diamant kan man lämna den till Diamond High Council för att få den värderad.